Wat kies jij?

Ja dat is een inkoppertje toch? Volkorenpasta in plaats van de niet volkoren variant. Maarrrrr … vergelijk wel de merken met de percentages aan volkoren met elkaar. Alleen volkorenbrood is, in Nederland, een beschermde naam. Hierin moet 100% volkoren zitten. Maar alle overige producten met volkoren vermelding wordt mee ‘gesjoemeld’.

Maar waarom volkoren? Volkoren is vezelrijk. Vezels zijn voeding voor de juiste bacteriën in je darmen. Vezels zorgen voor een goede darmwerking: de bezem door je darmen! Met een goede darmwerking zorg je voor betere opname van je voedingsstoffen vanuit je voeding, daardoor heb je een betere weerstand. Dus merken kijken en vergelijken. Nu hoor ik regelmatig in de praktijk: die volkoren is niet erg lekker. Mijn tip: Maak een mix met de witte variant.

Ga je vezelrijker eten, zorg dan ook dat je wat meer drinkt om obstipatie te voorkomen.Bekijk de vezelmeter hoe jij aan je 30 gram(vrouw) of 40 gram (man) kan komen: //www.mlds.nl/hoe-gezond-is-jouw-buik/vezelmeter/.

Weetje: het gat in je spaghettilepel is niet om je pasta uit te laten lekken, dit gat is de hoeveelheid spaghetti voor 1 persoon.